Farasha educatief

Een andere blik op een betere wereld

Code Academy

Leave a comment

Ik geef met veel plezier lessen en workshops aan (aankomende) leerkrachten over programmeren met kinderen. Ik maak daarbij gebruik van allerlei (gratis) apps en websites waarbij kinderen de essentie van programmeren leren. Bijna altijd wordt daarbij gebruik gemaakt van een visuele programmeertaal met ‘opdrachten-blokjes’ in plaats van ‘echte’ programmeertaal. Dat is ook niet nodig, vind ik. Het gaat om de denkwijze achter programmeren. Maar nu ben ik zelf toch maar begonnen met het leren van echte programmeertalen zoals HTML en Javascript. Dat doe ik met de gratis website CodeAcademy. Stap voor stap leer je daar de echte programmeertaal ‘spreken’. Een leuke tip voor lome of juist regenachtige zomermiddagen.

Schermafbeelding 2017-07-10 om 13.21.59

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s